Runde skatten skrevet av Einar S. Ellefsen

Flere visninger

Runde skatten skrevet av Einar S. Ellefsen
kr 300,00
Boken som her selges er en brukt bok (omslaget har noen rifter som er reparert med tape) da den ble skrevet i 1974 og ikke finnes i nytt opplag trykket i dag.

Dette er boken om Rundeskatten, som det gjennom århundrer har knyttet seg så mange sagn til.

Tre unge sportsdykkere tar en dag familie og venner med på en liten weekend utflukt, de svømmer omkring i tareskogen mellom de fryktede skjærene ytterst i havgapet på Sunnmøre, og plutselig ligger skatten der
i en lysning mellom taren er havbunnen praktisk talt dekket av sølv og gullmynter, og snart går sensasjonsmeldingen utover Norges grenser og ut i verden om skatten som nå er funnet.

Skatten viste seg å ha tilhørt det stolte skip Akerendam, som folketradisjonen i hvert fall offisielt ikke visste noe om. Alle sagn var knyttet til armadaskipet Den uovervinnelige borg. Hvorfor var Akerendam blitt glemt? Til tross for at det i arkivene lå uomtvistelige, dokumentariske beretninger om dette forliset. Det er bare ett av de mysteriene denne boken omhandler.

Boken som er skrevet av Einar S. Ellefsen er rikt illustrert og en stor del av innholdet er viet den kulturhistoriske siden av saken.

Utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i 1974
Beskrivelse

Detaljer

Boken som her selges er en brukt bok (omslaget har noen rifter som er reparert med tape) da den ble skrevet i 1974 og ikke finnes i nytt opplag trykket i dag. Dette er boken om Rundeskatten, som det gjennom århundrer har knyttet seg så mange sagn til. Tre unge sportsdykkere tar en dag familie og venner med på en liten weekend utflukt, de svømmer omkring i tareskogen mellom de fryktede skjærene ytterst i havgapet på Sunnmøre, og plutselig ligger skatten der i en lysning mellom taren er havbunnen praktisk talt dekket av sølv og gullmynter, og snart går sensasjonsmeldingen utover Norges grenser og ut i verden om skatten som nå er funnet. Skatten viste seg å ha tilhørt det stolte skip Akerendam, som folketradisjonen i hvert fall offisielt ikke visste noe om. Alle sagn var knyttet til armadaskipet Den uovervinnelige borg. Hvorfor var Akerendam blitt glemt? Til tross for at det i arkivene lå uomtvistelige, dokumentariske beretninger om dette forliset. Det er bare ett av de mysteriene denne boken omhandler. Boken som er skrevet av Einar S. Ellefsen er rikt illustrert og en stor del av innholdet er viet den kulturhistoriske siden av saken. Utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i 1974